onsdag 8. april 2009

Petter smart

Petter smart fra Disney har alltid fasinert meg, med sine kreative sjel og sin utrettelig fantasi så er han nok verdens mest kjente oppfinner. Men ble han noen gang rik?

Det bor nok en liten oppfinner i de fleste av oss, men de fleste sitter stort sett bare å tenker. Vi har også de som faktisk går fra tanke til en demomodell, også har vi de som starter produksjon og som tjener penger.

Hvorfor er det slik at kun et fåtall går fra ide og helt til å tjene store penger på dette? Anders Høglund, sansynligvis Nordens beste foredragsholder om personlig utvikling sier følgende: "En enda ide i verdensklasse er alt du behøver for å bespare deg selv for unøvendig slit".

Når man har en ide så er det viktig å vite hvordan man skal gå fra tanke til realitet, desverre så er det lite kunnskap om dette i verden, noe som gjør at de fleste forblir på tankestadiet. Har du ikke denne kunnskapen så kan man enten begynne å lese bøker om emnet, f.eks "Think and grow rich" av Napoleon Hill eller så kan man ta kontakt med firma som driver med firmahjelp for grundere.

Oppfinneren av lyspæren Thomas Edison var nok verdens Største oppfinner med sitt begjær, fantasi, besluttsomhet og utholdenhet. Edison var en fantastisk oppfinner, men han viste også hvordan man går fra ide til å bli søkkrik.

En som skulle starte firma i Bergen sa til meg for ikke lenge siden: "Hvorfor lærer man ikke dette på Grunnskolen"? Når man skal bli rik på en oppfinnelse eller ide så handler det ikke om å vite mest mulig om bransjen eller produktet/tjenesten du skal tilby. Det handler faktisk om å vite hvordan man går fra ide/tanke - planlegging og organisering av tankene og videre til action og utholdenhet.

De fleste lærer på unversitet har som regel masse kunnskap om et emne, noen av de har til og med doktorgrad i emnet de spesialiserer seg på, men blir de rike på penger? Nei, og det pga av at de ikke har kunnskap om gå fra ide til action, også kalt firmaetablering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar