torsdag 28. mai 2009

Levere regnskapet i siste time

Fristen for å levere næringsoppgaven for foretak er den 31 mai. De siste to ukene har vi merket et utrolig økning i telefoner fra bedriftsledere som ønsker å få gjort regnskapet sitt.

Gjenganger som ringer oss og sier at de ikke har gjort noe med regnskapet er de som driver enkeltmannsforetak, men det fins også AS og NUf som ringer osgå. Som regnskapskontor så har vi frist til den 30 juni, men dette må selvsagt meldes inn til skatteetaten via alltinn.

Jeg anbefaler alle å ringe et regnskapskontor så tidlig som mulig på nyåret for å få lvert inn bilagene, det beste er selvsagt om det leveres bilag kontinerlig for hver termin gjennom hele året. Man slipper da stress og dårlig netter pga tanken om at man leverer regnskapet i siste time.

Hva skal leveres inn til regnskapskontoret?
Alle bilag, reiseregninger og kontoutskrifter skal levers til regnskapskontoret for byrået skal få bokført eller lover og regler.

Levers regnskapet og selvangivelsen innfor sent så blir firmaet skjønnslignet, driver du enkeltpersonforetak så blir du skjønnslignet på din private skatt. Ved å bli skjønnslignet må man betale en mye høyere skatt en vanlig og sjansen for bokettersyn er rimelig stor.

Konklusjon: Ikke vent med å levere regnskapet til siste time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar